2010-04-07 16:16:25• hírek • Póti Orsolya

Vérnyomást mértek az Egészség Világnapján

Április 7-én az Egészség Világnapjának alkalmából Szatmárnémeti központjában is sor került  egy rendezvényre, amely keretén belül több száz szatmári ellenőrizte vérnyomását.

Szerda délelőtt 11 órai kezdettel a Román Vöröskereszt szatmári kirendeltségének önkéntesei sátrat állítottak a Római Katolikus Székesegyház elé, és ott mérték a járókelők vérnyomását, valamint felvilágosító jellegű szórólapokat osztogattak ki különböző betegségekről és a terhességről. Az egyik önkéntes a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy a tevékenységet minden évben megrendezik az egészségmegőrzés jegyében.

A Román Vöröskereszt mellett a Közegészségügyi Igazgatóság képviselői is sátrat állítottak a Székesegyház mellett. Ők is ingyenes vérnyomásmérést végeztek, valamint szórólapokat osztottak ki fiataloknak, ezenkívül pedig reklámozták az AIDS tanácsadó és tesztelő irodájának HIV vizsgálatait is, amelyek eredményei pontosak és hitelesek. Az igazgatóság azoknak, akik a tanácsadó irodához önkéntesnek jelentkeznek ingyenes HIV-tesztet biztosít.

Vlad Haiduc a vöröskeresztes önkéntesek vezetője elmondta, hogy évről évre egyre többen gyűlnek össze a sátraknál, és meglepte őket az, hogy idén milyen sokan érdeklődtek a tevékenységeik iránt; nem csak az idősek, hanem sok fiatal is megvizsgáltatta vérnyomását.


 


Több százan ellenőrizték vérnyomásukat a Székesegyház előtt


A Közegészségügy Igazgatóság képviselői is tevékenykedtek az Egészség Világnapján
A Közegészségügyi Igazgatóság képviselői is tevékenykedtek az Egészség Világnapján


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: